Vie iäkäs ajelulle vapaaehtoisena

Vapaaehtoistyö – aja iäkkään iloksi, vähennä yksinäisyyttä

AUTOMIES-vapaaehtoisena voit tarjota iäkkäälle virkistävän ja yksinäisyyttä vähentävän autoretken tai useamman. Yhteinen ajelu tarjoaa iloa niin iäkkäälle kuin itsellesi. Autoretket mahdollistavat iäkkään pysymisen mielekkäässä elämässä kiinni.

AUTORETKET voivat suuntautua entisille kotikulmille, uusiin maisemiin, tuttavien luo tai vaikka museoon. Ne kestävät pysähdyksineen usein 2-3 tuntia. Retket muotoutuvat retkeläisen ja vapaaehtoiskuljettajan toiveiden mukaan, molempien iloksi. Retket tarjotaan iäkkäille veloituksetta vapaehtoistyönä.

AUTOMIES YHTEYSHENKILÖITÄ on jo Helsingissä, Hollolassa, Jyväskylässä, Järvenpäässä, Lahdessa, Mäntsälässä, Tuusulassa ja Vantaalla. Voit ehdottaa omaa paikkakuntaasi mukaan.

Haluatko tietää lisää Automies-vapaaehtoistyöstä?

 

VAPAAEHTOISTYÖ VÄHENTÄÄ YKSINÄISYYTTÄ

IKÄÄNTYNEISTÄ LÄHES 40% KÄRSII YKSINÄISYYDESTÄ. Yksinäisyys on suoraan yhteydessä elämänlaatuun, heikentyneeseen terveyteen ja muistisairauksiin. Autoretket vähentävät yksinäisyyttä ja tarjoavat virkistystä.

 
AUTORETKET TARJOAVAT SOSIAALISIA KONTAKTEJA sekä retkeläisille että vapaaehtoiskuljettajille. Vapaaehtoistyössä tutustuu helposti myös toisiin samanhenkisiin vapaaehtoisiin.
 
RETKET VIRKISTÄVÄT jo niitä suunnitellessa ja tuottavat iloa vielä pitkään retkien jälkeen. Jokainen retki tuottaa iloa myös itselle vapaaehtoisena.
 
RETKIEN JÄLKEEN iäkkäällä on uutta kerrottavaa myös läheisille ja tuttaville. Näin retkistä on iloa myös läheisille. Ne innostavat vierailemaan iäkkäiden luona useammin.

Vähennä yksinäisyyttä - aja iäkkään iloksi!

 

On hienoa tuottaa iloa ja virkeyttä ikäihmisille autoilemalla. Suosittelen.

– Ilmo Saneri

NÄIN SE TOIMII:

IÄKÄS KAIPAA VIRKISTYSTÄ

Liian moni iäkäs jumittuu yksin kotiinsa. Osa haaveilee pääsystä vanhoille kotikulmille, kaupunkiin, kahvittelemaan tai vaikka museoon. Toiset eivät osaa enää edes haaveilla, mutta voivat innostua retkiehdotuksesta. Ehdotuksen voi tehdä myös Automies-vapaaehtoinen itse.
Retkihaave

RETKIEHDOTUSET YHTEYSHENKILÖN KAUTTA VAPAAEHTOISELLE

Iäkkäät ja heidän läheisensä tekevät retkiehdotuksia alueesi yhteyshenkilölle. Yhteyshenkilö välittää toiveet vapaaehtoiselle eli sinulle. Sen jälkeen sovit retken yksityiskohdista suoraan retkiehdotuksen tekijän kanssa.

AUTOMIES NOUTAA

Automies -vapaaehtoisena noudat
retkeläisen sovitusta paikasta sovittuun
aikaan. Tarkenna vielä lähdössä retken toiveet ja
yhteinen automatka voi alkaa!

AUTOMATKALLA

Automies-vapaaehtoisena huolehdit retkeläisestä matkan ajan. Automies tarjoaa kyydin ohessa juttuseuraa ja tukee tarvittaessa liikkumista. Retkillä voidaan käydä kahvilla tai poiketa muuten mielenkiintoisissa paikoissa. 

MATKAN JÄLKEEN

Automies-kuljettajana tuot retkeläisen takaisin lähtöpaikkaan yhtä kokemusta rikkaampana.
Matkalta mukaan on tarttunut iloinen ja virkeä mieli. Seuraavaan kertaan!

Olisiko vapaaehtoistyö autoillen sinun juttusi?

Tarjoa aikaasi ja iäkkäälle merkityksellinen autoretki. Yksikin retki riittää. Iäkäs ilahtuu ja muistelee sitä pitkään. Vapaaehtoistyö antaa itselle hyvän mielen ja iloa iäkkäälle.  Katso YouTube-videoita aiemmilta retkiltämme.

Tule mukaan ajamaan hyvää!

 

– Kyllä oli mukava reissu, lähtisin

toisenkin kerran.

Haluatko ajaa iäkkään iloksi?