Automies Klubi yhdistää ihmisiä

Automies Klubit yhdistävät ihmisiä

Automies Klubit yhdistävät ihmisiä ja organisaatioita, jotka haluavat tarjota iäkkäiden iloksi autoretkiä ja kokoontua ajoittain samanhenkisten ihmisten kesken. 

Klubin jäsenenä voi toimia ajamalla iäkkäiden iloksi, tukemalla toimintaa, osallistumalla järjestelyihin tai lähtemällä avustajaksi retkille. Sinulla ei siis tarvitse olla autoa tai edes ajokorttia ollaksesi klubin jäsen.

Ensimmäinen Automies Klubi Lapinjärvelle, ihmislähtöiseen kuntaan

Suomen ensimmäinen Automies Klubi käynnistyy tammikuussa Lapinjärvellä.

Klubin perustamista ja Automies-vapaaehtoistoiminnan käynnistämistä alueella tukee Lapinjärvi – ihmislähtöinen kunta. Klubin suojelijana toimii kunnanjohtaja Tiina Heikka.

Automies Klubien käynnistämisestä Lapinjärvellä ja muillakin alueilla vastaa Automies-toiminnan perustaja
Jari Peltola. 
Lapinjärven Automies Klubiin mukaan tulemisesta voi kysyä Jari Peltolalta lisää jättämällä viestin tästä  tai soittamalla P. 0405 461 461

Automies-vapaaehtoisena voit toimia myös liittymättä Klubiin

Automies-vapaaehtoisina voivat ajaa niin naiset kuin miehet, Automies Klubiin liittymättä. Vapaaehtoisena ajat silloin kun sinulle sopii.

Automies-vapaaehtoistoimintaa koordinoi Lapinjärvellä Perinnetalkoot -hanke ja Mikaela Fabritius. Mikaelalle voi ilmoittautua vapaaehtoiseksi tai kertoa iäkkäiden retkitoiveista. 

Automies Klubit ovat jäsentensä näköisiä

Jokaisen Automies Klubin jäsenet suunnittelevat oman ohjelmansa. Yhteistä Klubeille on iäkkäille Automies-vapaaehtoisina tarjottavat Automies-retket ja muu jäsenilleen mielekäs toiminta. Klubin jäsenyyden on tarkoitus tuottaaa iloa ja hyvinvointia niin iäkkäälle kuin klubin jäsenille itselleen.

Iäkkäille tarjottavat autoretket mahdollistavat iäkkään pysymisen mielekkäässä elämässä kiinni. Retket muotoutuvat retkeläisen ja vapaaehtoiskuljettajan toiveiden mukaan, molempien iloksi. Retket tarjotaan iäkkäille veloituksetta vapaaehtoistoimintana.

Haluatko Automies Klubin alueellesi?

Autoretket vähentävät yksinäisyyttä

Yksinäisyys on suoraan yhteydessä elämänlaatuun, heikentyneeseen terveyteen ja muistisairauksiin. Autoretket vähentävät yksinäisyyttä ja tarjoavat virkistystä.

Autoretket tarjoavat sosiaalisia kontakteja  sekä retkeläisille että vapaaehtoiskuljettajina toimiville klubilaisille. Automies Klubissa tutustuu helposti myös toisiin samanhenkisiin ihmisiin. Autoretkistä on iloa myös iäkkäiden läheisille. Ne innostavat vierailemaan iäkkäiden luona useammin.

Haluatko Automies Klubin alueellesi?

On hienoa tuottaa iloa ja virkeyttä ikäihmisille autoilemalla. Suosittelen.

– Ilmo Saneri

Haluatko Automies Klubin alueellesi?

– Kyllä oli mukava reissu, lähtisin

toisenkin kerran.

Haluatko Automies Klubin alueellesi?