Automies Helsingin Sanomissa – paljon huomiota ja hiukan haasteita

Kirjoitus Helsingin Sanomissa, lehdessä ja verkkojulkaisussa saa ihmisiä liikkeelle. Huhtikuun alun Automies-juttu Hesarissa on tuonut todella paljon yhteydenottoja, viimeisimmät tänään kolme viikkoa lehden ilmestymisen jälkeen. Näkyvyys on tuonut paljon uusia vapaaehtoisia ja samalla hiukan haasteita.

Uusia vapaaehtoisia on ilmoittautunut Automies-vapaaehtoisiksi ympäri Suomea. Monet uusista vapaaehtoisista ovat ilmoittautuneet paikkakunnilta, joilla meillä jo on yhteyshenkilöitä. Yhteyshenkilöt yhdistävät iäkkäitä ja Automies-vapaaehtoisia saattaen nämä yhteisille retkille. On todella hienoa, että iäkkäiden iloksi ajaminen innostaa uusia ihmisiä mukaan. Tässä on vain pieni haaste tai pari…

Tarvitaan lisää iäkkäiden parissa toimivia yhteyshenkilöitä

Se positiivinen haaste, minkä Hesarin tuoma julkisuus osaltaan poiki on uudet vapaaehtoiset paikkakunnilla, joilla meillä ei ole vielä yhteyshenkilöitä. Ilman heitä Automiehet eivät tavoita iäkkäitä autoretkille. Ehkä sinä voisit auttaa?

Tunnetko alueesi ihmisiä tai organisaatioita, jotka toimivat iäkkäiden parissa? Voisitko vinkata heille Automies-toiminnasta ja kertoa, että yhteyshenkilöitä ja -organisaatioita kaivataan lisää. Vapaaehtoisia on innolla tulossa mukaan.

Näillä paikkakunnilla vapaaehtoiset jo odottavat iäkkäitä matkaansa

Nykyisten yhteyshenkilöiden lisäksi uusia kaivataan mm. Juvan, Karjalohjan, Lohjan, Loviisan, Mäntyharjun, Sipoon, Tampereen ja Vantaan alueille. Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut olemaan sellainen tai luomaan yhteyksiä alueen vanhuspalveluihin.

Voisitko sinä tai organisaatiosi toimia yhteystahona?

Yhteyshenkilöt voivat toimia työnsä puolesta vanhusten parissa vaikkapa kunnan, järjestön tai palvelutalon vapaaehtoistoiminnan koordinaattoreina. Kunnista hienoa esimerkkiä näyttää Ihmislähtöinen kunta – Lapinjärvi.

Yhtälailla tähän tehtävään voi ryhtyä vapaaehtoisena oman työn ohella. Kysy lisää yhteyshenkilön roolista.

Ensimmäiset autoretket jälkeen Hesarin on tehty!

Iloksemme Hesarin juttu on tuonut lisää myös matkaamme lähteneitä ikäihmisiä. On ollut hienoa saada yhteydenottoja suoraan myös ikäihmisiltä itseltään. Yksi näistä itse lehtijutun perusteella yhteyttä ottaneista on Raili. Hän sanoi tarkistaneensa lehden ilmestymispäivän ennen soittoaan, kun mietti onko kyse aprilli-pilasta vai tarjotaanko tällaisia retkiä oikeasti.

Onneksi juttu oli lehdessä huhtikuun ensimmäisen päivän sijasta toisen päivän lehdessä ja pääsimme Railin kanssa yhdessä retkelle. Tästä pääset yhteisen retkemme kuviin ja tunnelmiin 😊🚗

Kysy lisää yhteyshenkilönä tai -organisaationa toimimisesta

Ota yhteyttä jos olet kiinnostunut Automies-toiminnan käynnistämisestä alueellasi.

Automies
Jari Peltola

P. 0405 461 461

Share This