Miten järjestimme virkistystä yli 100 iäkkäälle viikossa?

Valtavan moni iäkäs kaipaa arkeensa virkistystä ja seuraa. Tutkimusten mukaan jopa 40% iäkkäistä kokee yksinäisyyttä. Liikkeelle pääsy kodista tai palvelutalosta ihmisten pariin ei ole iäkkäälle helppoa. Aja iäkkään iloksi -viikolla halusimme tempaista 100 iäkkään virkistykseksi.

Monen iäkkään oma tai puolison ajoterveys ei salli enää autoilua tai autoa ei ole ollutkaan. Fyysiset vaivat jarruttavat julkisten kulkuneuvojen käyttöä. Läheiset eivät välttämättä ehdi kyytiä kylille tarjoamaan. Monet eivät ole tulleet ajatelleeksikaan, että iäkäskin kaipaa ajoittain vaihtelua ja virkistystä.

Meillä nuoremmilla seinät alkavat kaatua päälle usein jo parissa päivässä, jos emme pääse kokemaan elämää kodin ulkopuolelle. Moni iäkäs saa tottua siihen, ettei maailma avaudu rajallista kävelyreviiriä laajemmalle viikkoihin, jopa kuukausiin. Iäkäs kaipaa vaihtelua, virkistystä ja seuraa siinä missä nuorempikin, resurssit vain ovat toiset.

Aja iäkkään iloksi -viikolla tarjottiin virkistystä yli 100 iäkkäälle!

Aja iäkkään iloksi -viikolla 13.-19.11.2017 Automies ja OP saivat liikkeelle liki 100 Automies-vapaaehtoista. Vapaaehtoiset veivät iäkkäitä autoretkille tarjoten iloa, vaihtelua ja virkistystä yli 100 iäkkään elämään.

Tämä ei olisi onnistunut yhden miehen Automies-organisaatiolta ja aiemmin Automies-toimintaan liittyneiden kymmenten vapaaehtoisten voimin.

Tämä oli mahdollista vain hyvällä yhteistyöllä

Automies ja OPn Hiiop100-tiimi päättivät yhdistää voimansa iäkkäiden virkistämiseksi. Asetimme viikon tavoitteeksi, Suomi100 -hengessä, viedä 100 iäkästä huviajelulle virkistymään viikon aikana. Yhteistyöhön liittyneen DriveNown yhteiskäyttöautojen avulla autottomatkin saatiin ajamaan iäkkäiden iloksi.

Tavoitteen toteutumiseen vaikutti merkittävästi se, että OP kannustaa vuoden 2017 aikana jokaista työtekijäänsä päiväksi vapaaehtoistoimintaan. Palkallinen vapaaehtoispäivä on osa OPn lahjaa 100 vuotiaalle Suomelle. Ehdotus vapaaehtoistyön tekemisestä on lähtöisin henkilöstöltä.

Moni OPsta halusi ajaa iäkkäiden iloksi

Aja iäkkään iloksi -viikolla ovat kymmenet OPlaiset toimineet Automies-vapaaehtoisina. Pääsin perjantaina itse mukaan OPn Hiiop100 -tiimin järjestämään Seniorisäätiön Pakilakodin autoretkipäivään. Kaikki muut Automies-vapaaehtoiset Pakilassa olivat OPlaisia, jos mukaan lasketaan myös yhden OPlaisen puoliso, joka innostui matkaamme!

Johtajallekin erilainen virkistyspäivä

OPn johtoryhmän jäsen ja Digitaalisten sekä uusien liiketoimintojen johtaja Harri Nummela kommentoi Pakilakodin Automies-päiväänsä Twitterissä näin

Harri Nummela, Twitter, Automies

Twiitin sisältö ei täysin Automies-vapaaehtoisten palautetta ennenkin kuullutta yllättänyt, mutta toki ilahdutti tälläkin kertaa. Jo Pakilassa autoretken jälkeen Nummelan kanssa jutellessani, hän vaikutti varsin ilahtuneelta kyydissään olleen iäkkään virkistymisestä. Ilmeisesti tämä oli Nummelallekin erilainen virkistyspäivä.

OP, Automies, vapaaehtoistyö

Palkitsevia ja elämää muuttavia autoretkiä

Iäkkäät kiittävät retkistä niin sanallisesti kuin ilmeessä ja olemuksessa näkyvän ilon muodossa. Ilon ja ajoittain liikutuksenkin näkee usein myös vapaaehtoisista. Kaikilla on hyvä olla näiden retkien jälkeen.

Seniorisäätiön vapaaehtoistyön suunnittelija Silva Siponkoski oli järjestämässä retkipäiväämme ja näki autoretkien vaikutuksen. Hänen viestinsä kertoo paljon.

Kiitos teille kaikille Automies, Hiiop100 ja DriveNow! Tämä päivä ilahdutti monia ja muutti ainakin yhden elämää. Annoitte toivoa ja iloa!

-Silva Siponkoski, Seniorisäätiö

Tutustu muihin Automies-retkien kokemuksiin täällä  facebook.com/automies.fi

DriveNow yhteiskäyttöautoilla autotonkin voi olla Automies

DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu lahjoitti 60 ilmaista ajominuuttia vapaaehtoisille, jotka ajoivat Aja iäkkään iloksi -viikon retken DriveNow-autolla. DriveNown ihmiset kokivat Aja iäkkään iloksi -viikon niin hienona, että he halusivat pidentää mahdollisuutta lähteä mukaan
​tarjoamaan​ iäkkäille ​iloa​ elämää​n​. Lue lisää DriveNow -blogista.

Jos haluat ajaa iäkkään iloksi DriveNow:lla jatkossakin, DriveNow lahjoittaa sinulle 60 ilmaista ajominuuttia. ​Ilmaiset ajominuutit saat kun ilmoittaudut tuleviin Automies-vapaaehtoistehtäviin. Lisäksi DriveNow tukee Automies-toiminnan kehittämistä: Automies-koodilla pääset rekisteröitymään DriveNow:hun hintaan 9,99 € – tuo maksu menee lyhentämättömänä Automies-toiminnan kehittämiseen.

Tästä lähdettiin ajamaan Pakilakodin iäkkäiden iloksi DriveNow BMW i3 sähköautoilla.

Näin OP toteuttaa yhteiskuntavastuuta

OP on asettanut Suomi100 -vuoden tavoitteekseen 100 vuotta vapaaehtoistyötä Suomessa. Tavoitteesta puolet on tarkoitus toteuttaa OPn henkilöstön työajalla tekemällä vapaaehtoistyöllä.

Varovaisesti arvioiden Aja iäkkään iloksi -viikon Automies-vapaaehtoisista noin puolet oli OPn henkilöstöä. Viikon tehtävät julkaistiin OPn Hiiop100.fi -sivustolla ja näistä viestittiin aktiivisesti somessa. Näin OP osaltaan mahdollisti 100 iäkkään pääsyn autoretkille ja kantaa yhteiskuntavastuuta konkreettisesti.

Kiitokset kaikille 100 iäkkään ilon mahdollistamisesta

Kiitokset liki sadalle Automies-vapaaehtoiselle iäkkäiden viemisestä autoretkille.

Kiitokset iäkkäille hyvästä seurasta, iloisista ilmeistä ja liikuttavastakin palautteesta.

Kiitokset OPlle vapaaehtoistyön mahdollistamisesta työajalla ja Automies-kuljettajiksi liittymisestä johtajia myöten. Kiitos myös Hiiop100.fi sivuston tarjoamisesta Aja iäkkään iloksi -viikon tehtävien julkaisuun.

Kiitokset kaikille iäkkäiden autoretkitoiveista ja Automies-tehtävistä Hiiop100.fi sivulle ilmoittaneille, sekä retkien järjestelyihin muutoin osallistuneille.

Kiitokset Hiiop-tiimille loistavasta yhteistyöstä, viestinnästä ja Automiehelle uusien organisaatioiden mukaan saamisesta retkien järjestämiseen.

Kiitokset DriveNow-tiimille hienosti sujuneista autojärjestelyistä, yhteistyöstä sekä DriveNow liittymismaksujen ohjaamisesta Automies-toiminnan kehittämiseen.

Kiitokset BMW ja Laakkonen MINI tuesta Automies-toiminnalle tälläkin viikolla.

Sinun yrityksesi avulla seuraavat 100 iäkästä autoretkille?

Olemme iloisia ja ylpeitä Aja iäkkään iloksi -viikon tavoitteen toteutumisesta. Tarjosimme yhdessä yli 100 iäkkäälle virkistystä. Tuolla kodeissaan ja palvelutaloissa on kuitenkin vielä moni iäkäs odottamassa liikkeelle pääsyä. Sinäkin voisit tarjota iäkkäille virkistystä. Haluatko tietää, miten helposti ja hauskalla tavalla sinunkin henkilöstösi voisi ajaa iäkkäiden iloksi ja virkistyä samalla itsekin? Ota yhteyttä, yhteystiedot löytyy alta.

Hienoa jos tarjoat kanssamme yhdellekin iäkkäälle virkistävän autoretken.

Järjestetään tiimillenne erilainen virkistyspäivä tai ainakin virkistystaukoja työstä, jolloin ajetaan samalla iäkkäiden iloksi. Hyvän tekeminen lisää tekijänsä onnellisuutta. Olisiko tässä tavoitetta virkistyspäivällenne?

Ota yhteyttä, ajetaan yhdessä iäkkäiden iloksi!

Automies
Jari Peltola
P. 0405 461 461
jari.peltola@mobicon.fi
www.mobicon.fi

Share This