Aidosti hyvää tekevä virkistyspäivä

Mietitkö seuraavan virkistyspäivän ohjelmaa? Monet ovat osallistuneet virkistys- ja tiimipäiviin, joista ainakin osan olisi mieluummin jättänyt väliin. Ehkä haluaisit tällä kertaa jotain muuta?

Hyvän tekemisestä onnellisuutta ja virkistystä

Muiden auttaminen lisää tutkitusti ihmisten onnellisuutta. Olisiko onnellisuuden lisääminen hyvä lähtökohta virkistyspäivälle? Iäkkäiden iloksi ajaminen tuottaa onnellisuutta ja virkistystä niin iäkkäille kuin kuljettajille ja avustajillekin.

Iloa ja iäkkäiden yksinäisyyden vähentämistä

Suuri joukko ikääntyneistä on yksinäisiä, jopa 40% iäkkäistä kokee yksinäisyyttä. Monet eivät pääse enää juurikaan näkemään ja kokemaan elämää kodin tai palvelutalon ulkopuolella. Ilman kotiovelta kyytiin noutamista liikkeelle pääsy on vaikeaa ja ihmiskontaktit jäävät vähiin. Iäkkäälle tarjoamasi autoretki tarjoaa sosiaalisia kontakteja. Retki ilahduttaa sen aikana ja pitkään sen jälkeen.

Yrityksissä on innostuttu iäkkäiden iloksi ajamisesta

Automies tarjoaa mahdollisuuksia ajaa iäkkäiden iloksi myös yrityksille. Pian kaksi vuotta sitten käynnistämäni Automies-palvelu auttaa yrityksesi mukaan hyvää ajamaan.

OP tarjoaa hienon esimerkin hyvän tekemisestä työaikana. OPn henkilöstö saa käyttää työpäivän vapaaehtoistyöhön ja moni heistä onkin valinnut tuon päivän ohjelmaksi Automies-keikan iäkkäiden kanssa ajellen.

Virkistyspäivä ilman haasteita ja kilpailua – pelkkää iloa

Uskotko, että tiimisi saa jo normipäivänä työssä riittävästi “haastaa itseään”? Olisiko aiemmat virkistyspäivät sisältäneet jo tarpeeksi “leikkimielistä kilpailua”. Mitä jos kaikki saisivat virkistyspäivänä olla vapaita kilpailusta ja haasteista?

Mitä jos autettaisi muita ja tehtäisi yhdessä hyvää kilpailun sijaan. Lähtemällä autoretkelle iäkkään kanssa unohtuu kiire ja kilpailu. Rauhoittuminen ja töiden unohtaminen on tutkitusti tärkeää, jotta työssä voi olla luova ja tuottava. Autoretki lisää siis tuottavuutta.

Autoretki on helppo tapa virkistää iäkästä ja itseä

Autoretken tarjoaminen on helppo tapa virkistää iäkästä. Autoillessa, maiseman vaihtuessa ja autoakin ihmetellessä juttu iäkkään kanssa sujuu. Usein iäkkäät ovat pitkiäkin aikoja ilman juttukaveria, se jo ilahduttaa kun aidosti kuuntelet.

Kuljettajiksi sopii luonnollisesti niin naiset kuin miehet ja avustajiakin tarvitaan. Automies-retkiä tehdään usein yksi kuljettaja + yksi iäkäs kokoonpanolla. Näin iäkäs saa ansaitsemansa jakamattoman huomion.
Mahdollista on toki lähteä retkille myös pienellä ryhmällä, useampi autollinen kerrallaan. Silloin on hyvä ottaa kyytiin pari iäkästä ja ajamista arasteleva kollega toisen iäkkään seuraksi takapenkille. Näin tulee kaikki huomioiduiksi. Automies auttaa järjestelyissä.

Ajelulle kaupungille, nuoruusmaisemiin, museoon tai kahville

Autoretket tarjoavat uusia kokemuksia ja tuttavuuksia niin iäkkäille kuin kuljettajille. Itse olen päätynyt näillä retkillä iäkkäiden kanssa mm. Hiihtomuseolle olympiavoittaja Sami Jauhojärven kanssa. Nämä retket innostavat jo retkeä suunnitellessa ja tuottavat iloa vielä pitkään retkien jälkeen.

Seuraukset saattavat olla tällaisia

  • Iäkkäät kokevat jotain hienoa, mitä eivät enää osanneet odottaakaan
  • Tuon ilon näkeminen ilahduttaa ja saattaa jopa liikuttaa
  • Autoretki voi vaikuttaa yhteishenkeen ja yrityskulttuuriin
  • Hyvän tekeminen osoittaa yrityksen kauniit arvot todeksi
  • Työntekijät haluavat levittää sanomaa hyvää tekevästä yrityksestä
  • Hyväntekemisen kulttuuri vetoaa asiakkaisiin sekä työnhakijoihin ja -tekijöihin

Autoelämyksiä samaan pakettiin

Automies yhteistyökumppanin DriveNown valikoimista löytyy mm. BMW i3 sähköautoja, joiden hiljainen kyyti on elämys jo itsessään. Sähköauto säväyttää nuorta ja vanhaa. Valikoimissa on myös useampia hauskoja MINI -malleja. BMW X1 hiukan tavallista autoa korkeampana helpottaa iäkkään autosta nousua. Korkeamman maavaran ansiosta se mahdollistaa heikomminkin liikkuvan iäkkään pääsyn lähelle luontoa. Automies voi siis auttaa myös autojärjestelyissä jos kaikilla tiimissäsi ei ole omaa autoa käytettävissä.

DriveNow-yhteiskäyttöautopalvelu lahjoittaa 60 ilmaista ajominuuttia vapaaehtoiselle, joka ajaa Aja iäkkään iloksi -viikon retken DriveNow-autolla. Tarkemmat tiedot saat ilmoittautumalla tehtävään. DriveNow-palvelu toimii pääkaupunkiseudulla.

Virkistyspäivä, josta sinua kiitetään vielä pitkään

Olen saanut palautetta kymmeniltä Automies-retkien kuljettajilta ja toki myös iäkkäiltä retkellä olleilta. Mistään tekemästäni en ole saanut niin paljon kiitosta ja hyvää mieltä kuin näillä retkillä olleilta. Jos haluat tarjota ja kokea samaa, niin järjestetään virkistyspäivä, jota muistetaan pitkään hyvällä. Katso täältä lisää.

Automies
Jari Peltola

Lisätietoja:
P. 0405 461 461
jari.peltola@mobicon.fi

 

Share This