Sade, tuuli ja myrsky – aika lähteä autoretkelle!

Kotoa tulee päästä liikkeelle kaiken ikää, eikä sää ole este lähteä autoretkelle.

Sateisia ja tuulisia retkisäitä tuntuu nyt riittävän, joten tästä malliksi retkiohjelmaa vaikka Dennis-myrskyn jälkimaininkeihin.

Jokainen päivä voi olla hyvä retkipäivä

Usein Automies-vapaaehtoisena ajava Jukka Kuikanmäki kertoi tarjoamastaan sadepäivän retkestä näin:

– Retken suunnaksi valittiin tällä kertaa Helsinki ja sen merenranta-maisemat. Sateinen ja myrskyisäkin sää sopii hyvin autoretkeilyyn. Retkeläisten korkean iän ja liikuntarajoitteiden vuoksi suunnittelimme retken, jolla ei tarvinnut autosta nousta, kertoi Automies Jukka retken taustoista.

– Lähdimme Tuusulan Kalliopohjasta kohti sateista ja tuulista Helsinkiä kahden ikäihmisen, Sirkan ja Maijan kanssa. Matkaan lähti heidät retkelle innostanut Kalliopohjan Kortteliolohuoneen perustaja ja ikäihmisten tuki, Liisa Rantalainen, kertoi Jukka.

Myrskyävää merta ja nähtävyyksiä autosta nousematta

– Katsoimme erilaisia nähtävyyksiä autosta nousematta. Myös meren myrskyjen seuranta tuntui meistä viehättävältä. Sirkalla ja Maijalla oli kulunut useita vuosia edellisestä käynnistä Helsingin eteläisissä kaupunginosissa, jonka rakennuksissa riitti ihailtavaa niissäkin.

– Reittiimme kuului myös Presidentin linna, Kauppatori, Olympia-satama, Kaivopuisto, Hietalahti, Redin kauppakeskus ja sitten paluu Kehä I:n ja Tuusulantien kautta Hyrylään, kuvaili Jukka retken reittiä.

– Liisalla oli erinomainen kaupunkituntemus ja saimme kymmenistä kohteista tarkkoja tietoja kuin oikealla turistikierroksella konsanaan, kiitteli Jukka avustajaksi mukaan lähteneen Liisan osaamista.

– Reilun kahden tunnin retken päätteeksi kävimme vielä kioski-asioilla Hyrylässä, minkä jälkeen Sirkka ystävällisesti kutsui pullakahveille koko seurueen!

Piristystä harmaaseen talveen

– Kiertoajelu tuntui olevan hyvin virkistävää seniori-matkustajille ja tarjosi silmin nähden kauan kaivattua piristystä talven harmaaseen arkeen.

– Myös minä nautin ajelusta näiden kultaisen iän tyttöjen seurassa. Sanoimme näkemiin ja matkustajat jäivät pohtimaan innostuneina jo seuraavia matkoja, kertoi Automies Jukka retkestä paljon itsekin saaneena.

Kiinnostuitko autoretkistä?

Kerro tuntemasi iäkkään retkitoive tai lähde mukaan Automies-vapaaehtoiseksi.
Kysy lisää Automies yhteyshenkilöiltä
automies.fi/yhteyshenkilot

Share This